Benidorm 2017, 1974

Benodormissa on eniten Manhattain jälkeen pilvenpiirtäjiä. Kaikki rannat ovat rakkennettu täyteen hotelleja. Luulen että varsinaisen alkuperäisen västön osuus turisti aikaan on pieni.

Kun ensimmäisen kerran kävimme Benidormisa olin 21-vuotias eli juuri ylittänyt Interrail-iän. Meitä oli minä, äiti, Sinikka ja serkkumme Pirjo. Samaan aikaan matkalla oli myös täti Tyynen perhe, mutta he asuivat toisessa hotellissa.

Kuvat ko. matkalta ovat jo haihtunee. Lämmintä oli ja kanaa syötiin urakalla.

Kotimatka oli ikimuistettava. Oli ihan kauhea ukkosmyrsky. Kone heitteli ja vatkasi joka suuntaan. Äiti itki että ”tää on meidän viimeinen matlka”. Serkkumme Pirjo nukkui koko matkan täysin tietämättömänä ukkosmyrskystä.

Nyt uudelleen kävimme minä, Sinikka ja Krista. Asuimme hotellin 18.krsessa. Todella kiva paikka. Keittiö, olkkari kaksi makkaria, kaksi kylppäriä ja kaksi isoa partsia eri puolilla taloa. Kaikki niin kauan hyvin kun hissi toimi, mutta kunse oli rikki niin itku meinasi tulla.

Sää oli huono ja kylmä. Vain kerrran yritimme rannalle mutta ei siitä tullut mitään. Siellä meinäsi jäätyä.

Benidorm on suosittu polttaripaikka varsinki briteille. Meno oli sen mukainen. Jopa siuomalisen häviää heille sikailussa. Ihme ettemme nähneet yhtään ruumista niin pahoin he putoilivat ja kaatuilivat.

Kävimme tippukiviluolassa joka mulle vaikea paikka ahtaanpaikankammoisena. (kuvia tulee kun löydän muistitikun:-))

Vanha kaupunki on ihan kivannäköinen ja muistan meidän asuneen siellä ekalla kerralla. Nytkin siellä varmaan löytyy hotelleja mutta alkuperäisväestö asunnee siellä.

Luulen että Benodorm on nähty. Paljon enempää turistimestaa on vaikea löytää.

Print Friendly, PDF & Email