Dubai 2019

Pilvenpiirtäjät

Heti joulun jälkeen loppiaisen lähdimme Dubaihin. Dubai on kehuttu paratiisi ja sitä se varmaan joillekin on. Kaupunki on rakennetu suurella rahalla suoraan erämaahan. Pilvenpiirtäjiä on monenlaisia. Halpaa rakentaminen ei todellakaan ole ollut.

Majoituimme hotelliin joka oli keskitasoa mutta riittävä meille, kaksi huonetta ja kaksi kylppäriä sekä keittiö tila. Hanasta tuli aina lämmintä vettä. Palvelu pelasi oikein hyvin.

Dubaissa on monia isoja ostosparatiisejä, joissa useissa on tarkat pukeutumismääräyksensä. Valitettavsti vain turistit piupaut välittävät niistä. Mielesetäni se on epäkohteliasta maan väestöä kohtaan. Pukeutumissäännöt olivat Islamin mukaiset mutta eivät niin tiukat.

Rannoilla ei paljon kansaa näkynyt. Rantatuolit olivat sairaan kalliita ja eivätkä tällaiset mummelit halua maata hiekalla. Hinnoista käytiin tiukka neuvottelu ja päästiin sopimukseen, joka senkin oli kallis (olisko ollut 56 €/3 tuolia/pvä). Ymmärrän hyvin että tuolien vuokrajat olivat vain joidenkin palkkaamia vierastyöläisiä.

Rannoilta löytyivät kaikki palvelut punttisalista ruokailuun.

Kävimme kaupunginosassa joka on rakennettu meren päälle sellainen palmunmuotoinen. Eipä siitä paljon nähnyt kun oli jo pimeää, rehellisesti sanottuna ei paljon kiinnostanutkaan. Olimme jos oikein muistan HopON HopOff ajelulla ja kello oli niin paljon etten oikein muista miten sieltä loppujen lopuksi päästiin pois.

Ainot nähtävyydet, joissa kävimme oli Frame, talo, joka on rakennettu kehyksenmuotoiseksi ja joka on tajuttoman korkea. Ylhäällä osa lattiaan on lasia. Ei tehnyt mieli astua sille. Toinen, jossa kävimme oli valoshow, joka oli jonkin kauppakeskuksen yhteydessa maailman korkeimman rakennuksen vieressä. Vaikuttava oli.

En eläissäni ole käyttänyt taksia niin paljon kuin Dubaissa, koska se oli edullista eli saman hinataista kuin julkinen liikenne. Yleensä pyrin(-mme) käyttämään vain julkisia kulkuneuvoja jopa lentokentältä hotelliin ja takaisin. Enkä koskaan ole nähnyt, paljosta automäärästä huolimatta, liikenteen sujuvan niin hyvin. Enkä ole koskaan nähnyt kymmenkaistaisia baanoja.

Ruoka oli kasvisyöjälle mitä oli mutta en kuollut nälkään. Alkoholittomien oluiden valikoina oli todella hyvä. Alkoholia ei muuten saanut kaupoista. Ihmisillä, jotka asuvat työnsä takia Dubaissa, on ”viinakortti”, jolla he voivat joistain tietyista paikoista ostaa alkoholijuomia. Samoin hienoista hotelleista ja esim. Hard Rock Cafeesta sai holia mutta hinta oli sen mukaista. Tavallinen tallaaja ostaa Dubain taxfreestä menomatkalla juomansa.

Tytöille tuli nälkä

Näiden hienouksien toinen puoli on sitten se, että ketkä tätä kaikkea pyörittävät. Orjat. Yhtään emiraattia en nähnyt missään töissä. He asuvat loinnoissaan ja huonosti palkatut orjien asemassa olevat ihmiset pyörittävät määtä. Useimmat passit otettu poi, pahoinpidellaan, raiskataan, heillä ei ole ihmisarvoa näiden emiraattien silmissä.

Joten olen käynyt Dubaissa todennäköisesti kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen.

Print Friendly, PDF & Email