Islanti 2004

MInäpä siinä

Olimme Islannissa minä, Kaverini Mirja ja hänen miehensä Kari Juhannuksena 2004. Asuimme majatalossa niin kai voi sanoa. Jos oikein ymmärsin talossa asui myös omistajat ja useimmat huoneet/huoneistot olivat vuokralla.

Islannin sää on kovin yksitoikkoinen. Koskaa ei ole oikein kylmä eikä kovin kuuma. Harmaata kuumaisemaa riittää. Keskilämpötila on jotain 13 asteen paikkeilla. Juhannuksena säätä ei voinut kesäiseksi kutsua, sumuista ja vähän sateista.

Matkamme keski vain 3 yötä joten kovin paljon siinä aikana ei ehtinyt. Aika oli myös vielä sitä että kaikki li Suomen mittapuun mukaan kallista eli Islannin talous ei ollut vielä romahtanut. Islanti eli aikaa jolloin ei tullut mieleenkään liittyä EU:hun ja alistua sen kalstus- ym määräyksiin. Esim. pitsa ravintolassa vuonna 2004 Islannissa maksoi noin 20€, Suomessa ehnkä 5-7€.

Kävimme kiertoajelulla erilaisissa paikoissa. Saarihan ei ole iso. Reitin varrella oli mm. Presidentin residenssi ja tietty islantilaisten piti kuljettaa issikoita pitkin tietä kuten tehdään kun niitä tiettyinä aikona siirretään paikasta toiseen jotain tarkoitusta varten?? Samoin matkaan kuului geisirin purkauksen näkeminen ja onnistuttiinhan siinä.

Tietysti piti käydä kuumissa lähteissä uimassa. Ihanaaa oli!!!

Mirja ja Kari
Print Friendly, PDF & Email