Rooma ja Pompeji 2021, 1973

Vatikaani

Olin ystätäväni Kristan kanssa 6 päivän matkalla Roomassa. Tarkoitus oli käydä myös Livornossa, mutta junayhteydet olivat todella huonot.

Roomassa asuimme melkeinpä Fontana di Trevin äärellä. Todella hieno ja jotenkin se ui aina auringossa. Samoin siellä on aina ihmisia tungokseen asti. Tietty pitihän meidänkin käydä heittämässä lantit toivomusaltaaseen.

Vähän matkan päässä oli Espanlaiset portaat. Ne ovat ositain suljetut tai ainakaan siellä ei notkunut ylim. porukkaa samalla tavalla kuin vuonna 1973.

Samoin Pantheon oli ”nurkalla”. Patheon on kaikkien Jumalien temppeli.

Vatikaani on must. Todella upea paikka. Sisään oli suuremmat turvallisuus tarkastukset kuin lentokoneeseen. Myös vaatetus on tarkeä. On turha pyrkiä sisään lyhyissa shortseissa tai hartiat avonaiseksi jättävässä puserossa. Viimeksi kun -73 kävin niin Vatikaani tarjosi mustia jätesäkkejä/sadetakkeja suojaksi. Nyt piti itse keksiä miten peittää kriittiset paikat.

Livornon sijaan kävimme Napolissa. Napoli oli suuri pettymys. Emme päässeet asema-aukiota pidemmälle, kun päästimme suunnata Pompejiin. Napolissa on paha siirtolaisongelma, mistä me emme tiedä mitään täällä.

Pompeij on upea paikka. On vaikea ymmärtää, miten osattu rakentaa jo ennen ajanlaslumme alkua hienoja rakennelmia. Pompeij hukkui Vesuviuksen laavaan vuonna 79 ja sitä on kaivettu esiin 1700-luvulta. Työ on edelleen kesken.

Print Friendly, PDF & Email