Thaimaa 2022, 2017-2018, 2009, 2008, 2006, 2003, 2002, 2001, 2000

Rantamaisema 2002

2000

Vuonn 2000 tammikuussa kävin ensimmöisen kerran Thaimaassa. OLin äkkllähdöllä Phuketin Karon Beachillä. Olin vain viikon ja asuin toisen suomalaisen naisen kanssa samassa huoneessa. Tosin taisimme olla vain yhden yön samassa huoneessa. Hän oli sulkeltamassa Ko Phi Phillä ja kun sieltä palasi niin vietti aikaa jossain muualla (ryyppäämässä).

Matka oli varsinainen kulttuurishokki. Oli hyvä, että olin vain viikon. En olisi kestänyt yhtään enempää. Ilmat olivat kyllä hyvä ja ranta ihana, mutta en ikinä ole nähnyt sellaista nuorten naisten miesten metsästysvimmaa.

Tuntui kuin naisia olisi tullut ikkunoista ja ovista, välittämättä siitä olisiko miehellä oma nainen mukana. Kun myöhempinä vuosina tulin tilanne olis jotenkin rauhoittunut ja tytöt olivat tietyissä baareissa eikä heitä tuntunut tippuvan taivaasta.

Teetin tyttärelleni lakkiasvaatteet. En tiedä mitä mittavirheitä tuli kun poikaystävänsä kanssa mittasi.Lumput just ja just mahtuivat päälle bleiseriä lukuunotamatta jota käytettiin vielä kun muut osat olivat menneet kierrätykseen.

2001

Vuonna 2001 olin taas äkkilähdöllä ja Karonilla. Nyt hotelli oli huomattavsti parempi. Matkatoimistokin saattoi olla totinen. Päivän oltuani huoneeseen saaapui ruotsalainen Sonja, jonka kanssa sitten vietimme yhdessä sitten kaksi viikkoa.

Sonjan kanssa kävimme mm. Phuketin eteläismmäisimmässä paikassa, jossa oli jokin näköalapaikka (?). Kävimme Simons capareessa.Simon capafree on Drag show, jossa poikatytöt pistävät parastaan. He esittävät shown näyttävissä asuissa, meikattina, mutta eivät laula itse. Toist pitävät shows toiset eivät. Shown jälkeen poikatytöt asttuvat kuvattaviksi käsiojossa.

Yksi poitti joka ei varmaan kiinnosta ketään mutta kerronpa kuitenkin. Ostin 2001 alushousuja tavaratalosta, joita käytän edelleen. Ovat ehjiä edelleen, vain värit ovat lähteneet 😉

2002

2002 oli ensimmäinen kerta kun en ostanut äkkilähtöä, mutta lennon kuitenkin ruotsalaisen matkatoimiston kautta, joten lento oli Arlandalta. Laivalla Ruotsiin ja sama myös takaisin päin.

Hotelli oli muutaman tähden hotelli, jonka lupaama terassi oli yhteisterassi. Hotellia tuskin enää on. Ensimmäinen yö oli sellaisesa hioneessa etten olisi siihen suostunut jäämään ja sainkin paremman, josta kuva tuosa alhaalla. Siisti kuten huomaatte. Vieressä kuva vuokratuolistani rannalla, jonne palasin joak päivä käytännöllisesti katsoen.

Iltaisn oli jos jonkinmoisia markkinoita. En uskaltunut syömöön mitään kadulta vaikka uskon nioiden grillattujen vartaiden olevan ihan hygieenisiä.

Thainyrkkeily on sellaista, jota en symmärrä joko ymmärrän nyrkkeilyä ollenkaan. Vielävähemmän ymmärrän asten thainyrkkeilyä. Pistää lapset hakkaamaan toisiaan. Ei mahdu mun kaaliin.

Phuket town

Phuket townissa pitää tietty käydä joka kerta vaikka siellä ei ole mitään nähtävää oikein. Sinne mennään paikallisella linjurilla, joka on kuorma-auto, jonka lavalle on laitettu pitkät penkit. Rahastaja järjestelee ihmisiä lavalla, joka useimmiten on tupaten täusi. ”Linikka” pysähtyy tarvittaessa vaikka minkä puskan juurelle.

Kaupungissa oli vielä 2002kaksi tavaratalos, jotka olivat edustettuna myös Patong Beachillä. Se,miksi minä menin kaupunkiin, joka lähinnä muistuttaa jotain hyvin pientä maalaiskaupunkia Suomessa, jos sitäkään, oli, että minulla oli siellä silmälasien hovihankkija. Samasta liikkeestä olen ostanut monet lasit. Yksi vuosi kun Elvis oli puoliksi syönyt lasini, menin suoraan lentokentalta tilaamaan samallaiset kuin edelliset olivat olleet.

2003 ja 50-vuotismatka

2003 oli Thaimaassa viisi viikkoa. Ensin olin yksin viikon ja matkustin Chiang Maihin eli pohjois Thaimaahan. Menin sinne junalla, jonka makuuvaunussa oli noin 42 matksutajaa. Vaunu oli päivällä tavallinen matkustajavaunu, jonka konduktöörit illalla muuttivat kaksi kerroksiseksi makuuvaumuksi. Siellä minä isui yläpetillä ja tein fysiikan tehtäviä, koska opiskelin juuri silloin insinööriksi.

Chiang Mai on Thaimaan toiseksi suurin kaupunki mutta muistuttaa lähinnä tuppukylää. Chiang Maissa kävin Mekongin veneretkellä ja kultaisessa kolmiossa. Kultaisessa kolmiossa yhdistuu Thaimaa, Myanmar ja Laos. Laosissa päästiin rantaan, mutta ei sen pidemmälle koska meillä ei ollut viisumeita. Myanmarissa kävin vain rajalla. Sieltä ostin tyttärelleni pieniä vihreitä kilpikonnia, joita minulla oli tapana tuoda matkoiltani.

Kävimme myös torilla, jossa oli myynnissä mm. piippuja, joissa oli poltettu jotain rankempaa huumetta ehkä opiumia. Opas suuttui kun en suostunut haistamaan sitä. Mielestäni ei kannata kehua huumetuotannolla.

Chiang Maista palasin bangkokiin, kun muu seurueeni poikani, sisareni perhe ja ystäväni saapuivat.

2003 Bangkok

Bangkokissa olimme kaksi päivää. Lähinnä kiertelimme kaupungissa, joka on niin suuri, ettei pienen ihmisen päähän oikein mkadu missä mennään.

Nuoriso käytti ajan bailaamiseen, joten matka Phuketiin oli tuskallinen.

Kun avasin lentokoneessa lehden ensimmäinen otsikko oli, että suomalainen onli kuollut Thaimaassa SARSiin.

2003 Phuket

Kun saavuimme Phuketiin oli jo ilta ja menimme hotelliin joka kuvissa oli ihana uimaallasta myöten. Hotelli olikin korkealla vuorella jonne oli ihan mahdoton meistä toisten kiivetä. Sinne pääsisi vain taksilla tai tuk tukilla. Ei hyvä.

Aamulla katsastimme kuvissa olleen uimaaltaan. Se oli postimerkin kokoinen. Kiitos ei. Ilmoitimme poistuvamme hetimmiten.

Olimme nyt siis ilman hotellia. Kävin eri välitysliikkeissä kyselemässä. Lopuksi menimme yhteen uudehkoon hotelliin Tony Resortiin ja ilmoitimme että saamme tämän hotellin siihen ja siihen hintaan. Saammeko sen suoraan ja vielä aamiaisen samaan hintaan. Pitkällisen harkinnan jälkeen suostuivat. Ihmettelen, miksi se oli niin vaikeaan, kun heidän ei nyt tarvinnut maksaa komissiota välittäjälle.

Uimaallas oli ihana niiden mielestä, jotka eivät pitäneet rannasta. Ystäväni mies oppi uimaan täällä.

Jatkuu….

Print Friendly, PDF & Email