Thaimaa 2022,2017,2009, 2008, 2006, 2003, 2002, 2001, 2000

Rantamaisema 2002

2000

Vuonn 2000 tammikuussa kävin ensimmöisen kerran Thaimaassa. OLin äkkllähdöllä Phuketin Karon Beachillä. Olin vain viikon ja asuin toisen suomalaisen naisen kanssa samassa huoneessa. Tosin taisimme olla vain yhden yön samassa huoneessa. Hän oli sulkeltamassa Ko Phi Phillä ja kun sieltä palasi niin vietti aikaa jossain muualla (ryyppäämässä).

Matka oli varsinainen kulttuurishokki. Oli hyvä, että olin vain viikon. En olisi kestänyt yhtään enempää. Ilmat olivat kyllä hyvä ja ranta ihana, mutta en ikinä ole nähnyt sellaista nuorten naisten miesten metsästysvimmaa.

Tuntui kuin naisia olisi tullut ikkunoista ja ovista, välittämättä siitä olisiko miehellä oma nainen mukana. Kun myöhempinä vuosina tulin tilanne olis jotenkin rauhoittunut ja tytöt olivat tietyissä baareissa eikä heitä tuntunut tippuvan taivaasta.

Teetin tyttärelleni lakkiasvaatteet. En tiedä mitä mittavirheitä tuli kun poikaystävänsä kanssa mittasi.Lumput just ja just mahtuivat päälle bleiseriä lukuunotamatta jota käytettiin vielä kun muut osat olivat menneet kierrätykseen.

2001

Vuonna 2001 olin taas äkkilähdöllä ja Karonilla. Nyt hotelli oli huomattavsti parempi. Matkatoimistokin saattoi olla totinen. Päivän oltuani huoneeseen saaapui ruotsalainen Sonja, jonka kanssa sitten vietimme yhdessä sitten kaksi viikkoa.

Sonjan kanssa kävimme mm. Phuketin eteläismmäisimmässä paikassa, jossa oli jokin näköalapaikka (?). Kävimme Simons capareessa.Simon capafree on Drag show, jossa poikatytöt pistävät parastaan. He esittävät shown näyttävissä asuissa, meikattina, mutta eivät laula itse. Toist pitävät shows toiset eivät. Shown jälkeen poikatytöt asttuvat kuvattaviksi käsiojossa.

Yksi poitti joka ei varmaan kiinnosta ketään mutta kerronpa kuitenkin. Ostin 2001 alushousuja tavaratalosta, joita käytän edelleen. Ovat ehjiä edelleen, vain värit ovat lähteneet 😉

2002

2002 oli ensimmäinen kerta kun en ostanut äkkilähtöä, mutta lennon kuitenkin ruotsalaisen matkatoimiston kautta, joten lento oli Arlandalta. Laivalla Ruotsiin ja sama myös takaisin päin.

Hotelli oli muutaman tähden hotelli, jonka lupaama terassi oli yhteisterassi. Hotellia tuskin enää on. Ensimmäinen yö oli sellaisesa hioneessa etten olisi siihen suostunut jäämään ja sainkin paremman, josta kuva tuosa alhaalla. Siisti kuten huomaatte. Vieressä kuva vuokratuolistani rannalla, jonne palasin joak päivä käytännöllisesti katsoen.

Iltaisn oli jos jonkinmoisia markkinoita. En uskaltunut syömöön mitään kadulta vaikka uskon nioiden grillattujen vartaiden olevan ihan hygieenisiä.

Thainyrkkeily on sellaista, jota en symmärrä joko ymmärrän nyrkkeilyä ollenkaan. Vielävähemmän ymmärrän asten thainyrkkeilyä. Pistää lapset hakkaamaan toisiaan. Ei mahdu mun kaaliin.

Phuket town

Phuket townissa pitää tietty käydä joka kerta vaikka siellä ei ole mitään nähtävää oikein. Sinne mennään paikallisella linjurilla, joka on kuorma-auto, jonka lavalle on laitettu pitkät penkit. Rahastaja järjestelee ihmisiä lavalla, joka useimmiten on tupaten täusi. ”Linikka” pysähtyy tarvittaessa vaikka minkä puskan juurelle.

Kaupungissa oli vielä 2002kaksi tavaratalos, jotka olivat edustettuna myös Patong Beachillä. Se,miksi minä menin kaupunkiin, joka lähinnä muistuttaa jotain hyvin pientä maalaiskaupunkia Suomessa, jos sitäkään, oli, että minulla oli siellä silmälasien hovihankkija. Samasta liikkeestä olen ostanut monet lasit. Yksi vuosi kun Elvis oli puoliksi syönyt lasini, menin suoraan lentokentalta tilaamaan samallaiset kuin edelliset olivat olleet.

2003 ja 50-vuotismatka

2003 oli Thaimaassa viisi viikkoa. Ensin olin yksin viikon ja matkustin Chiang Maihin eli pohjois Thaimaahan. Menin sinne junalla, jonka makuuvaunussa oli noin 42 matksutajaa. Vaunu oli päivällä tavallinen matkustajavaunu, jonka konduktöörit illalla muuttivat kaksi kerroksiseksi makuuvaumuksi. Siellä minä isui yläpetillä ja tein fysiikan tehtäviä, koska opiskelin juuri silloin insinööriksi.

Chiang Mai on Thaimaan toiseksi suurin kaupunki mutta muistuttaa lähinnä tuppukylää. Chiang Maissa kävin Mekongin veneretkellä ja kultaisessa kolmiossa. Kultaisessa kolmiossa yhdistuu Thaimaa, Myanmar ja Laos. Laosissa päästiin rantaan, mutta ei sen pidemmälle koska meillä ei ollut viisumeita. Myanmarissa kävin vain rajalla. Sieltä ostin tyttärelleni pieniä vihreitä kilpikonnia, joita minulla oli tapana tuoda matkoiltani.

Kävimme myös torilla, jossa oli myynnissä mm. piippuja, joissa oli poltettu jotain rankempaa huumetta ehkä opiumia. Opas suuttui kun en suostunut haistamaan sitä. Mielestäni ei kannata kehua huumetuotannolla.

Chiang Maista palasin bangkokiin, kun muu seurueeni poikani, sisareni perhe ja ystäväni saapuivat.

2003 Bangkok

Bangkokissa olimme kaksi päivää. Lähinnä kiertelimme kaupungissa, joka on niin suuri, ettei pienen ihmisen päähän oikein mkadu missä mennään.

Nuoriso käytti ajan bailaamiseen, joten matka Phuketiin oli tuskallinen.

Kun avasin lentokoneessa lehden ensimmäinen otsikko oli, että suomalainen onli kuollut Thaimaassa SARSiin.

2003 Phuket

Kun saavuimme Phuketiin oli jo ilta ja menimme hotelliin joka kuvissa oli ihana uimaallasta myöten. Hotelli olikin korkealla vuorella jonne oli ihan mahdoton meistä toisten kiivetä. Sinne pääsisi vain taksilla tai tuk tukilla. Ei hyvä.

Aamulla katsastimme kuvissa olleen uimaaltaan. Se oli postimerkin kokoinen. Kiitos ei. Ilmoitimme poistuvamme hetimmiten.

Olimme nyt siis ilman hotellia. Kävin eri välitysliikkeissä kyselemässä. Lopuksi menimme yhteen uudehkoon hotelliin Tony Resortiin ja ilmoitimme että saamme tämän hotellin siihen ja siihen hintaan. Saammeko sen suoraan ja vielä aamiaisen samaan hintaan. Pitkällisen harkinnan jälkeen suostuivat. Ihmettelen, miksi se oli niin vaikeaan, kun heidän ei nyt tarvinnut maksaa komissiota välittäjälle.

Uimaallas oli ihana niiden mielestä, jotka eivät pitäneet rannasta. Ystäväni mies oppi uimaan täällä.

Itse vietin aikaani samoin kuin moni muu seurueestamme ramnnaalla. Poikani innotui pelaamaan jalkapalloa paikallisten kanssa. En tiedä mitä tapahtui mutta hän loukksi jalkapöytänsä syöksyessään hakemaan palloa merestä. Ei muuta kuin uudelleen pelaamaan. Illalla lakkaterä oli aivan turvoksissa ja ei auttanut muuta kuin mennä lääkäriin. En muista mentiinkö sinne illalla vai aamulla mutta lekuriin mentiin. Jalka kuvattiin ja lurtumahan jalkapöydässä oli. No sille tehtiin jotain en muista kipsattiinko mutta muistan kun mietimme mitä työnantaja tykkää kun tulee lomalta ja jää saikulla.

Kun muut lähtivät takaisin kotiin, jäin vielä kymmenneksi päiväksi. Vaihdoin hotellia koska en halunnut olla niin kalliissa hotellissa. Uusi hotelli oli kauemapana ja sinne usein matkustin mopotaksilla. Mulla oli joskus Ateenasta ostettu pellavamekko, joka sitten yhden kerran istuutuessani mopon takapenkille ratkesi persuksita haki.

2006 Phuket

Taisi olla ihan tavallinen loma kun ei ole mitään muistikuvia. Tämä oli kuitenkin tsunaanin jälkiin joten paikka oli jotenkin muuttunut.

2008 Phuket Patong Beach

Tänä vuonna matkan pääasiallinen tarkoitus oli käydä hammaslääkärissä teettämässä porsliinikuoret etuhampaisiin.

Kuoret onnirtuivat hyvin mutta hammaslääkäri kiinnitti ne väärällä sementilla ja siitäa vasta soppa syntyiu. Niitä kiinnitettiin moneen kertaan ja viimeksi Suomessa. Hammasklinikka joutui myös lähettämään uuden laminaatin, koska oli niiden irrotessa onnitunut säämään yhden.

2009 Phuket Kamala Beach

Olin matkalla Mirjan ja Karin kanssa. Asuimme Kamala Beachilla ihanassa huoneistossa.

Muuten ihan tavallinen rantaloma paitsi etta korjautin laminaattejani.

Vuodenvaihde 2017-18 Phuket Patong Beach, eläkkeelle lähtömatka ja Singapore

Matkustin joulukuussa 2017 Phuketiin ja Sinikka oli pari viikkoa myöhemmin.

Hoitelin ensin taas hammasjuttujani ja teetin konsiittikuoret alahmaisiini. Niiden kiilteet olivat niin huonossa kunnossa että jotain piti tehdä.

Kun Sinikka saapui lähdimme Singaporeen. Jo ennen Singaporen matkaan olin saanut ripulin ja se jatkui vielä matkalla. Sinikka pokkana totesi ettei häneen moiset taudit iske. Sen sanottuaan istui jo pöntöllä ja sama tauti hänelle.

Käytiin kuitenkin Hollywood studioiden feikki studioilla. Ongelmana vain oli siinä vaiheessa vatsatautini, joka ei aikonut hellittää. Muistikuvat Singaporesta on aikas heikot olin sen verran kipeä. Kun paranin Sinikka sairastui.

Lopun matkaa olimme Phuketissa ja kuin sattumalta rannalla tapasin kolleegani Kirsin . Kirsin ja hänen miehensä ”Cupen” kanssa käytiin syömässä Hard Rock Cafeessa. Taisi olla ainoa kerta kun kunnolla sillä matkalla sain ruokaa koska olin siinä vaiheessa kasvissyöjä ja kaikissa ruuissa tahtoi olla kanaa tai possua.

Kuvia tulee myöhemmin….

2022 Phuket Patong Beachin viimeinen reuna

Tarkoitus oli olla matkalla kolme viikkoa, jotka sitten olinkin tosin lomaksi sitä on vaikea kutsua.

Ensimmäisellä viikolla satoi. No sade ei ole mikään este olla rannalla. Sade tulee ja menee. Tosin jouduin taas ostamaan sateenkestävän repun.

Kävin luotto-optikollani ja tilasin uudet prillit. Hyvät tuli.

Toiselle viikolla iski lenssu. No sekään ei estä rannalla olos. Tosin kurkku oli kipea. Tein korona testin, mutta se oli negatiivinen. Sain suht hyvät rohdot apteekista ja tauti hellitti.

Viimeisellä viikolla iski ripuli. Ensin oli ummetusta (jota minulla ei kyllä tavallisesti ole). Kävin jo apteekissa hakemassa jotain ummetuslääkettä, mutten ehtinut sitä ottaa, kun paskaa alko tulla enemmän kuin tarpeeksi. Jouduin kutsumaan lääkärin hotelliin ja hän vein minut klinikalleen tiputukseen. Kuuden tunnin tipuksen jälkeen oli suht hyvä olo mutta ripuli vain hengähti ja oli kahden päivän kuluttua taas klinikalla. Nyt en kuitenkaan joutunut tiputukseen. Koska olin kovin väsynyt sain suolistoa lamaava lääkettä suurinpiirtein rukoilemalla. Oli tosi, että kun vaikutus lakkaa niin olo on vielä kamalampi. Sain kuitenkin vähän nukuttua. Tauti hellitti sen verran, että pääsin kotiin. Täällä se alkoi uudellen.

Print Friendly, PDF & Email