Perkeleen Kela-taksit

Tänään taas sai kokea, miten tätä yhteiskuntaa ryöstetään. Kävin äidin kanssa Kela-taksilla neurologian polilla. Olin sanonut jo tilatessa, etten halua taas istahtaa taksiin, jossa on mittarissa jo tulessa 10€. Minulle vakuutettiin, että mittari alkaa juosta vasta kun asiakas istahtaa taksiin. Tiesin että puppuahan se on.

10 € tarina

Kävin hammaslääkärissä äidin kanssa joskus vuoden lopulla (muistaakseni). Menomatka sujui hyvin mutta ongelmat alkoivat tulomatkalla. Kun olimme olleet hammaslääkärissä ja päässeet sieltä ihan ajoissa pois, istuimme odottamaan taksin soittoa. Ei kuulunut mitään. Ihmettelimme.

Kun tuloajasta oli kulunut 5 min, taksikuski soitti hammaslääkärin keskukseen ja kysyi olimmeko siellä, että hän odottaa alhaalla. Menimme alas. Ihmeekseni huomasin, että mittarissa oli yli 10€ 5,40€ sijasta. Kysyin mistä johtuu niin kuski ilmoitti, että hän on odottanut meitä. Kysyin miksi mittari on päällä vaikka asiakas on ei ole taksissa niin vastaus oli, että kun he saapuvat paikalle, he voivat laittaa mittarin päälle. Olin perin ihmeissäni. Kysyin, miksi hän odotti 5min ennen kuin soitti, vastaus hänellä ei ollut meidän numeroa??? kuitenkin hän seisoi suoraan hammaslääkärin puhelinnumeron edessä autoineen.

Otin yhteyttä Menevään ja heidän toimarin mielestään mittarin voi laittaa päälle, kun saapuu paikalle. Asiakkaalle ei soiteta eikä asiakasta haeta jos siitä ei ole erikseen sovittu. Voi perkele mitä palvelua. Persettä ei myöskään nosteta pallista auttamaan jos ei pyydetä.

14 € tarina

Tänään kävin äidin kanssa neurologian polilla. Tietty lääkäri oli myöhässä, mutta koska taksi ei ollut soittanut niin emme kiirehtineen kovin. Kuitenkin heti kun olimme ulkona vastaanottohuoneesta menimme heti ulko-ovelle. Siellä taksi odotti ja kertoi soittaneensa, mutta puhelu meni johonkin muualle. Aloitusmaksu mittarissa oli yli 14 €.

Kysyin moista niin hän kertoi odottaneensa ja yrittäneensä soittaa, mutta puhelu meni johonkin muualle. Kun numero tarkistettiin niin numerossa oli näppäilyvirhe, jota minä en ole tehnyt vaan heidän varaajansa, kun edellisellä kerralla valitin liian suuresta aloitusmaksusta. Ihmettelin, miksi meidän täytyy maksaa heidän tekemästään virheestä, johon minä olen täysin syytön. Osaan sentaan sanoa puhelinnumeroni. Kuski pesi kätensä asiasta.

Kotiin tultuani soitin Menevälle ja varaaja oli ”Että mitä” kun kerroin aloitusmaksusta. Sanoin, että juuri sitä, että teillä on väärä numero ja kuulemma tiedoissa ei lue, että pitää soittaa heti kun saapuu. Nyt on tiedoissa. Myönnän että oltiin vähän myöhässä, mutta jos kuski olisi soittanut niin olisimme poistuneet vastaanotolta. Sanoin lääkärille, että meidän on mentävä jos taksi soittaa, olit myöhässä.

Kela

Jokainen voi miettiä, mitä tällainen toiminta maksaa Kelalle. Jos jokainen kuski kusettaa edes 1€ jokaisesta matkasta niin mitä se maksaa yhteiskunnalle esim. vuodessa, kun matkoja tehdään ehkä muutama miljoona. En löytänyt määriä edes Kelan tilastoista.

Kela-taksit ovat toimineen edellistä yrittäjää paremmin hinnoittelua lukuunottamatta. Ehkä juuri siksi toimii niin hyvin. Toiminnasta on tullut kannatavaa yhteiskunnan kusetuksen kustannuksella.

Huomasin muuten yllättävän asian hinnoittelussa. Taksin ikkussa oli lakisääteinen hinnasto, jossa luki, että päivällä lähtömaksu on 4€. Kelatakseilla se on 5,40€ tai jotain sinne päin.

Print Friendly, PDF & Email
Kategoria(t): Purnaus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *